Soft Donegal Tweed…welke kleur mag het worden?

Soft Donegal Tweed...welke kleur mag het worden?

Traditionele Ierse wolproductie

Al in de 19e eeuw was spinnen weven en breien in huisjes in het zuidwesten van Donegal een ware traditie. De meeste huizen gebruikten een combinatie van binnenlandse en geïmporteerde wol en behandelden de wol. Ze verfden en spinden ze tot garen voordat ze ze tot wollen kleding breiden. Ze worden ook veel verkocht aan lokale wevers om tweed te maken. Deze kledingstukken zijn in de eerste plaats bedoeld voor persoonlijk gebruik. Het wordt ook naar andere plaatsen verkocht en in sommige gevallen naar het buitenland geëxporteerd.

Donegal traditie spinnen en weven bij huisjes

Rijk aan erfgoed

In de vroege jaren 1900 richtte Kilcar een tapijtfabriek op waardoor de vraag naar wolgaren toenam en een commerciële spinnerij werd opgericht. Deze fabriek biedt de vaardigheid om “Donegal”-garen op industriële schaal te produceren. De vroege ontwikkeling werd geleid door de staat gesponsorde Crowded Zone Commission wiens missie het was om banen te creëren in gebieden die traditioneel afhankelijk waren van landbouw en handwerk. werd overgebracht naar Gaeltarra Eireann.

Integriteit en kwaliteit van Donegal Yarns

Halverwege de jaren zeventig opende Gaeltarra een nieuwe spinnerij in Kilcar om de lokale reisgoedindustrie te bevoorraden en de nationale en internationale markten te bedienen met tweedgaren. Om de focus op gemengde imitatiegarens en de groeiende internationalisering van het klantenbestand te weerspiegelen veranderde het bedrijf haar naam in Donegal Yarns in 2008. Het bedrijf heeft veel veranderingen ondergaan en blijft groeien. welvaart door de integriteit en kwaliteit van zijn unieke Donegal-garen te beschermen.

Donegal wol

Een collectie natuurlijke vezels.

Bij Donegal Yarns gebruiken ze alleen natuurlijke vezels en halen we de fijnste wol uit Nieuw Zeeland, Australië en andere internationale bronnen van kwaliteitsvezels. Voor de luxe blends verwerken ze ook Kashmir, mohair, alpaca en angora.

Nu bij Heidi’s Style te bestellen…Soft Donegal Tweed

The genuine Donegal

  • Zacht, soepel en Stoer
  • 100% pure Merino wol
  • 50 gram = +/- 190 meter
  • naald 3-3,75
  • 10×10= 28 steken x 34 toeren


Bestellen voor €5,95 of meer info, klik hier

Soft Donegal Tweed garen

Soft Donegal is een 100% merino garen.
* Heeft hele mooi warme kleuren
* voelt zacht en lekker op je huid
* wordt op traditionele manier gesponnen
* bevat spinolie , dat verdwijnt na het wassen
* geschikt voor hand , machine breien en weven.

Donegal machine voor Heidi's Style
Donegal machine in fabriek voor Heidi's Style
Soft Donegal Tweed op kaardmachine